31.1.2016

Botox, ensimmäinen pistoskerta

Pojan pojan kastejuhla yhdessä pojan valmistujaisjuhlan kanssa onnellisesti ohi. En muistanutkaan kuinka paljon n. 40 henkilölle järjestettävät juhlat työllistävät. Paikkana oli Urpolan kartano. Tämän tyyppisille juhlille erinomainen tila. Koristeluina käytimme Led-valosarjoja, joita saimme joulun jälkeen halvalla. Juhla oli  kahdessa osassa, ensin kastejuhla ja sen jälkeen valmistujaisjuhla johon tuli lisää vieraita. Valmistujaisjuhlalla oli peli/sähköteema valmistuneen harrastuneisuuden ja ammatin mukaan (sähkövoimatekniikan insinööri). Jokaisessa pöydässä oli lauta- tai korttipeli ja paketti. Paketin sai pelin voittaja. Paketeissa oli joko sähkölamppu tai otalamppu.



Juhlajärjestelyihin toi lisäjännitystä 29.1. klo 11.00 ollut botox-pistosaika. Neula- ja toimenpidekammoisena operaatio meni kohtalaisesti. Pyörtyminen oli kuitenkin hyvin lähellä. Niskan pistosten jälkeen kädet olivat aivan märät hiestä. Hengitystä oli pakko tehostaa. Nenän kautta sisään, suun kautta ulos. Olin kertonut lääkärille pyörtymistaipumuksestani, joten niskan käsittelyn jälkeen siirryin sängylle. 

Botox-pistoksilla pyritään vaikuttamaan pääsärkyyn lieventävästi sekä luonnollisesti pahimpien vapinaongelmien helpottamiseen. Voimakkaan bruksismin vuoksi pistokset annettiin myös ohimoille. Näin pyritään rentouttamaan purentalihaksia, jotka ovat treeanatuimmat lihakset kropassani.

Pistokset tehtiin laitteen avulla, joka äänisignaalin kautta kertoo milloin jännittynyt lihas löytyy.

Tuntemukset sunnuntaina 31.1.
Aamu valkeni jälleen päänsäryssä. Selkä oireilee myös ristiselän alueelta, mutta se lienee skolioosin, rintarangan halkaisun ja 6-7 nikamavälin pullistumasta johtuvaa. Niska on tänään tosi jäykkä. Pää kääntyy oikealle sivulle normaalisti, mutta vasemmalle kääntäminen jää puolitiehen. Vasen puoli niskasta on kosketusherkkä, pieni painaminen tekee kipeää ja olo on kaulan osalta kuin rautakangella. 

Lähden kokeilemaan kevyttä venytystä pumppaavasti, josko se helpottaisi ja niskan kiputila saataisiin laukeamaan. Botox-postokset lamauttavat lihaksen jossa aine on. Se miksi niska on nyt jumissa on arvoitus. Ehkä se osa lihaksista tekee nyt enemmän töitä kompensoidakseen ne lihakset, jotka ovat lamaannutettu.

Maanantai 1.2.
Aamupäänsärky on jälleen kaverina. Ohimoiden paineentunne on uutena tänä aamuna. Lienee botoxin tuomaa vaivaa, mutta uskon että pian helpottaa. Myös ristiselkä kipuilee, vaikka se eilisen luistelulenkin jälkeen tuntui kohtalaisen hyvälle. Ei auta muu kuin aloittaa päivä kevyellä aamujumpalla. 

Ei kommentteja: