1.9.2015

Epätoivo

Dystonia ja rintarangan halkaisu mitraaliprolapsileikkauksessa on tuonut iän myötä pahenevat kivut. Välillä lähes sietämättömät. Etenkin aamulla herätessä päänsärky tekee päivän aloituksesta haasteellisen. Aamutoimien jälkeen aamujumppa on aivan välttämätön päivän käyntiin saamiseksi. Aikaisemmin jumppa helpotti päänsärkyä jopa niin, että se hävisi olemattomiin. Tällä hetkellä jumppa ei vie kipuja pois vaan hieman helpottaa. Tämä tarkoittaa sitä, että päivän työaskareet ovat vaatineet särkylääkkeiden syömistä. 

Käynti fysiatrilla paljasti, että ilmeisesti dystonian aiheuttama vapina yhdessä muiden kropan vaurioiden kanssa on aiheuttanut jotain vauriota myös luustoon ja niveliin. Seuraava tutkimus on niska- ja hartiaseudun magneettikuvaus, jolla selvitetään onko ja millaista vauriota löytyy. Fysiatrilla käynnin myötä myös työpaineet laskettiin minimiin sairauslomalla. 

Tällä hetkellä ei ole muuta tehtävissä kuin liikunnan ja fysioterapian avulla etsiä tasapaino siihen, että päänsärky saataisiin pois tai edes hyvin lieväksi. Monipuolinen liikkuminen tietysti lisää muuten kehon hyvinvointia lisääntyvän lihas- sekä kestävyyskunnon lisääntymisenä. Mutta vielä tässä vaiheessa päänsärky on päälimmäisenä eikä muista hyvistä vaikutuksista osaa nauttia. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan jää nähtäväksi. Nyt täytyy lähteä Suomen kauniiseen luontoon lenkille.

Ei kommentteja: